Siirry pääsisältöön

Kevät näyttely 2021

 HOP GALLERIA

HOPUTA HOP! -TAIDEKERHO

LASTEN KULTTUURIKESKUS AURORA - JÄRVENPERÄNTIE 1

Kerhossa syöksytään taiteen ja leikin riemuun! Kerhossa askarrellaan, liikutaan, musisoidaan ja leikitään. Kerholaiset pääsevät suunnittelemaan toiveidensa mukaisesti kerhon sisältöä yhdessä ohjaajan kanssa. Hoputa HOPissa hupsutellaan yhdessä ja vietetään leppoisaa iltapäivää!

Ohjaajana taideohjaaja Paula Nordfors (Hupsansaa ry.)

Kevät 2021 on pidetty kerhoa etänä. Tämä blogi esittelee kevät näyttelyn muodossa osallistuneiden pikku taiteilijoiden töitä. Tervetuloa virtuaaliseen taidenäyttelyyn!

"S. JA MINÄ KIITÄMME SINUA ❤️: MME POHJASTA JA OLI IHANA NÄHDÄ S. NIIN INNOSTUNNEENA JA ILOISENA KUN PÄÄSI AINA TIISTAISIN KOULUSTA, EI MEINANNUT MALTTAA ODOTTAA ETTÄ PÄÄSI KOTIIN!"


Etätaidekerhojen pito alkoi vuoden alussa, kun harrastustoimintarajoitukset astuivat voimaan. Etäkerholaisia on ollut mukana mukava intensiivinen porukka ja yhteishenki on muodostunut Hop:ssa loistavasti, vaikka hommia onkin tehty kotoa käsin. Ohjaajana olen ollut kovin ylpeä pikkutaiteilijoista, jotka ovat rohkeasti tulleet mukaan toimintaan digitaalisesti - tekniikka ei ole pelottanut lainkaan. Päinvastoin, ruudulle on puhuttu avoimesti ja kameraesiintyminen luonnistunut todella hienosti.



Pikkujoulun alla, vielä kun kerhot toimivat Kulttuurikeskus Auroran tiloissa, teimme tyttöjen omasta toiveesta joululahjoiksi koruja. Tämä tarkkuutta vaativa käsityö olikin todella mieluista tekemistä. Tuloksistakin tuli aivan upeita!!


Yksi suositumpia taidekerhon aiheita kautta aikojen on ollut savityöt. Nämä kauniit savityöt syntyivät Hop:ssa syyslukukaudella 2020. 


Yhteiset leikit ja laulut ovat olleet lähiopetuksessa myös tärkeitä ryhmäytymisen kannalta. Lasten kanssa onkin tehty myös teatteriesityksiä; tässä kuvassa lähdettiin kuumailmapallomatkalle. Kolmen kerran kokonaisuudessa valmistettiin paperimassasta omat kuumailmapallot. 


Kerhossa on myös aina vietetty kauden päättäjäisiä. Jouluna Hop:ssa vietetään aina yhteisiä joulujuhlia. Tämä kuva on joululta 2020, jolloin joulujuhlassa painettiin puuvillakasseihin tekstiiliväreillä. 


Etäkerhon aika on ollut uutta sekä ohjaajalle että myös lapsille. Tässä etäkerhoa lähetettään paikan päältä Aurooran taideluokasta. Ohjaajalla oli mukana tunnilla apuohjaaja, joka kokosi päivän teeman mukaisen asetelman. Teemana oli omat lempilelut, joista sitten lähdettiin piirtämään päivän teosta. Kuvassa Elma Lavarde.


Etäkerhon haasteita on joskus tietysti tarvikkeet. Aina ei kotoa käsin löydy kaikilta samanlaisia tarvikkeita. Etäkerhojen tehtävät onkin ohjaajan luotava sellaisiksi, että jokaisessa kodissa lapsi voi helposti osallistua mukaan. Tässä kuvassa maalataan kuulilla. Hauska ja helppo maalaus tapahtuu purkin sisällä. Ryhmässä tulikin upeita kuulamaalauksia.


Värikylvyn saaneita kuulia.



Etäkerhossa on maalattu myös pillillä. Tekniikka on hauska! Paperille tiputetaan tippa värivettä, jonka jälkeen lähdetään pillin avulla puhaltelemaan tippaan liikettä. Lopussa syntyy hienoja kuvioita, joista mielikuvitus voi muovailla vaikka minkälaisia tarinoita.



Tarinat ovat aina mielenkiintoinen lähtökohta työskentelylle. Näissä ylläolevissa teoksissa kerhossa mietittiin mielenmaisemia ja hyviä eläinystäviä. Piirtämisen ja maalaamisen avulla syntyi monta erilaista mielenmaisemaa sekä eläinystävää.


Hop kerhossa on myös askarreltu eläinaiheisia tehtäviä aikaisemminkin. Nämä ylläolevat ovat Hop:pilaisten inhokkiötököitä. 


Etäkerhossa on myös muovailtu mm. eläintarhan eläimiä.



Paperilyhtyjä askarreltiin vielä pimeinä talvi-iltoina.


Tässä kuvassa työskenneltiin tops-puikko maalaustekniikan parissa. Tehtävänä oli maalata oma puu "töpötys" tekniikalla.


Sorminäppäryyttä harjoiteltiin kerhossa taittelemalla salainen kirje.     
(Kuva: ©Milla Nordfors)



Ohjaajana pyrin myös toteuttamaan tuntien aiheet aina toiveiden mukaan; etäkerhon toiseksi viimeisimpänä kertana ommeltiin lasten omasta toiveesta. Kädentaitotunnin tuloksena syntyi mm. tämä kaunis pussukka.


Kiitos kun vierailit Hop Galleriassa. Toivotamme Sinulle oikein kaunista kesää ja tervetuloa myös tutustumaan toimintaamme osoitteessa. Tavataan taiteen äärellä 😊 ! 

-Paula Nordfors / Hop-taidekerhon ohjaaja, Hupsansaa ry.